Ondernemingsplan

Steeds meer instellingen en geldverstrekkers eisen een goed onderbouwd ondernemingsplan. Zonder dit plan durven zij geen geld te steken in jouw bedrijf. Het feit dat jij in je bedrijfsidee gelooft en overtuigd bent van het succes is vaak niet voldoende. Daarom ontkom je er niet aan om toch een goed plan op te stellen.

Wil je een goed ondernemingsplan dat aan alle criteria voldoet? Kies dan voor SAM. Vraag vandaag nog informatie op of schakel ons direct in. SAM staat graag voor je klaar!

Ondernemingsplan

Een goed ondernemingsplan ligt vaak aan de basis van een succesvolle onderneming. Een ondernemingsplan dat ook wel een businessplan wordt genoemd is niet alleen bedoeld voor startende ondernemers. Ook bestaande ondernemingen die willen uitbreiden of een andere koers willen varen doen er goed aan om een goed ondernemingsplan op te stellen.

Een ondernemingsplan kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Het kan als managementtool dienen die het management kan gebruiken om een goed beeld te krijgen van de onderneming hoe die nu is en waar die naartoe moet. Het kan ook door zowel startende als gevestigde ondernemers gebruikt worden om investeerders of kredietverstrekkers over te halen om het geld in je bedrijf te stoppen.

Investeerders en banken of anderen van wie je geld wilt lenen voor jouw bedrijf willen vrijwel altijd weten waar hun geld voor gebruikt gaat worden en vooral hoeveel winst zij daaruit kunnen halen. Indien geld lenen aan jouw bedrijf of aandelen daarin kopen veel meer oplevert dan het geld op een spaarrekening te laten staan, dan zullen velen ervoor kiezen om voor de hogere winst te gaan. Echter, het risico bestaat dat zij hun inleg kwijtraken of dat zij hun lening nooit meer terugkrijgen. Daarom is een goed onderbouwd ondernemingsplan erg belangrijk om deze investeerders of kredietverstrekker te overtuigen dat investeren in jouw bedrijf de beste keuze is.

SAM levert maatwerk. Dit betekent dat een ondernemingsplan het doel zal dienen waar die voor nodig is. Doorgaans bevat een ondernemingsplan in ieder geval iets over de ondernemer, het bedrijfsidee, marktonderzoek met een SWOT-analyse, marketingplan en een financieel plan.

  • De ondernemer
  • De onderneming
  • Marktonderzoek
  • SWOT-analyse
  • Marketingplan
  • Financieel plan
  • Juridische vereisten

Workshop ondernemingsplan

Kost het laten opstellen van een ondernemingsplan je teveel, volg dan een workshop bij SAM die je tijdens een workshop van 4-5 uur uitvoerig uitleg geeft over hoe je een ondernemingsplan opstelt en waar deze aan moet voldoen.

Tijdens de workshop wordt er aandacht besteed aan marktonderzoek, het bepalen van je doelgroep, een SWOT-analyse (analyse van de sterktes en zwaktes van je onderneming en de kansen en bedreigingen in de omgeving waarin je onderneming zal gaan opereren), je marketingplan waarbij de 6 P’s worden behandeld van je Product, Prijs, Plaats, Promotie, Personeel en Presentatie; en je financieelplan met daarbij aandacht voor je investerings-, financierings- en liquiditeitsbegroting.

Let wel op dat de workshop alleen doorgang vindt bij voldoende aanmeldingen. Meld je snel aan via onze contactformulier.

Behoefte aan een workshop of spoedcursus?

Ben je nieuwsgierig geworden en wens je meer informatie te verkrijgen over onze workshops of over het opstellen van een ondernemingsplan? Vul dan ons online contactformulier in en SAM neemt dezelfde dag nog contact met je op om al jouw vragen te beantwoorden! Je kunt ook bellen naar +31 6 2851 9945 .

Direct contact
Ondernemingsplan
5 (99.53%) 43 votes